Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
smör att steka i
(8 små delikatess potatisar)
150 g minimorötter
3 selleristänger
1 kg kycklingfilé
100 g naturell färskost
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 tsk franska örter
2 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk dragon
2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande
2 msk tamarisoja
1 dl vitt vin
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna, fräs i smör.
Skär morötter och selleri i mindre bitar. Halvera potatisen och lägg ner allt i pottan. Strimla kycklingen och lägg ner. Koka snabbt upp creme fraiche, grädde och färskost med kryddorna, buljong, vin och häll över.
Låt allt gå på LÅG i 4 timmar. Rör omkring i grytan innan servering