Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig och kryddig köttfärssoppa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten grön paprika
600 g nötfärs
400 ml passerade tomater av god kvalitet
1 liter vatten
5 msk oxfond
3 msk tomatpuré
½ dl chilisås (gärna osötad)
200 g naturell färskost
23 msk paprikapulver, gärna rökt
12 tsk chilipulver
1 msk gul curry
1 tsk spiskummin salt, peppar matfett att steka i

TOPPING:
gräddfil, avokado, hackade tomater,
svarta bönor, koriander, cheddarost


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och hacka även den i små bitar.
Fräs grönsakerna i lite matfett i stekpanna. Lägg över i stor kastrull.
Stek nötfärsen.
Lägg över den stekta färsen i kastrullen med grönsakerna.
Fyll på med passerade tomater, vatten, fond, tomatpuré, chilisås, färskost och kryddor.
Smaka av med lite peppar och ev. salt.
Låt soppan puttra i 5–6 minuter.
Lägg upp i skålar och servera med en klick

gräddfil och topping.