Ingredienser
1 kg lax (eller 8 portionsbitar laxfilé)
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
2 dl grädde
1,5 msk fiskfond, koncentrerad
1 tsk dijonsenap
1–2 krm cayennepeppar
1/2 dl vitt vin (kan ersättas med citronsaft från citronen)
100 g bladspenat
1 knippe dill
1 citron, skalet
salt, peppar
smör/olja att steka i
Instruktioner
Hacka lök, vitlök och fräs i smör eller olja. Rör ner creme fraiche, grädde, fiskfond, dijonsenap, cayennepeppar, vitt vin och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i bitar om 2-3 cm och rör försiktigt ner den med bladspenat, hackad dill och citronskal. Låt puttra 2-3 minuter och servera sedan.