Ingredienser
- 1 kilo laxfiléer
- salt, peppar
- 3 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 175 gr färskost (jag hade smaksatt: lök och örter)
- 2 gula lökar
- skalet av 1 citron + saften från 1/2
- 20 g dill (1 knippe)
- örtsalt, peppar
- 2 dl skalade räkor
- 150 g fetaost
- dill + citronskivor till garnering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Vispa ihop grädde, creme fraiche och färskost i en kastrull på svag värme.
- Finhacka löken och fräs mjuk i panna med lite smör eller kokosolja.
- Rör ner löken i såsen.
- Riv citronskalet och pressa i en halva i såsen. Finhacka dillen och rör ner.
- Smaka av med örtsalt och peppar.
- Lägg laxfiléerna i en ugnsform, salta och peppra. Fördela räkorna över laxen och häll sedan ostsåsen över. Smula fetaosten över och gratinera i ugnen i ca 25 minuter.