Ingredienser
Instruktioner
500 g laxfilé utan skinn
1 msk olja + lite smör
1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
4 dl vispgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater
1/2 dl chilisause
lite chiliflakes efter smak.
1/2 dl chilisause
lite chiliflakes efter smak.
1 msk dijonsenap
2 förp vita bönor (á 380 g)
2 förp vita bönor (á 380 g)
1 näve färska basilikablad, grovt hackade
Notering
Skär laxen i bitar om ca 4 cm, stek i olja och smör, de ska bara få fin färg på båda sidor. Salta och peppra.
I en traktörpanna hetta upp grädde, rör ner soltorkade tomater, chilisauce, dijon och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite koncentrerad fiskfond. Rör ner de avsköljda bönorna.
Fördela laxen i såsen och låt allt småputtra någon minut. Strö basilika över vid servering och servera med valfritt tillbehör.