Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig lax med soltorkade tomater och vita bönor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser


Instruktioner

500 g laxfilé utan skinn
1 msk olja + lite smör
1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
4 dl vispgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater
1/2 dl chilisause
lite chiliflakes efter smak.
1 msk dijonsenap
2 förp vita bönor (á 380 g)
1 näve färska basilikablad, grovt hackade

Notering

Skär laxen i bitar om ca 4 cm, stek i olja och smör, de ska bara få fin färg på båda sidor. Salta och peppra.
I en traktörpanna hetta upp grädde, rör ner soltorkade tomater, chilisauce, dijon och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite koncentrerad fiskfond. Rör ner de avsköljda bönorna.
Fördela laxen i såsen och låt allt småputtra någon minut. Strö basilika över vid servering och servera med valfritt tillbehör.