Ingredienser
600 g köttfärs
2 gula lökar
3 rivna morötter
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater, á ca 400 g
2 msk tomatpuré
1/2 msk oregano, timjan, rosmarin
1 krm svartpeppar
salt
1,5 msk Bong Touch Of taste kalvfond
soja
2 tetra Kelda Fyra ostar (eller 1 tetra Bechamel
1 dl riven ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en god sallad.