Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig lasagne


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

600 g köttfärs
2 gula lökar
3 rivna morötter
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater, á ca 400 g
2 msk tomatpuré
1/2 msk oregano, timjan, rosmarin
1 krm svartpeppar
salt
1,5 msk Bong Touch Of taste kalvfond
soja
2 tetra Kelda Fyra ostar (eller 1 tetra Bechamel
1 dl  riven ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en god sallad.