Ingredienser
800 g kycklingfilé
smör att steka i
2 tsk oregano
2 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
4 soltorkade tomater
1 kruka basilika
Lasagneplattor:
4 ägg
125 g philadelphiaost eller annan färskost
0,5 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
Sås:
350 g ajvar relish
3 dl crème fraiche
1 dl grädde
150 g lagrad riven ost
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk spiskummin
salt och peppar
Instruktioner
Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
Bred ut smeten på två bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut tunt. Det ska inte bli för tunt dock! Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
Höj ugnsvärmen till 225 gr.ader
Strimla kycklingfilén och stek i smör i stekpanna.
Krydda med oregano, basilika, paprika, salt och peppar.
Grovhacka basilikabladen. Strimla soltorkade tomaterna.
Vispa ihop ingredienserna till såsen. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform.
Varva lasagneplattor, kyckling, soltorkade tomater, basilika och sås i formen. Avsluta med lasagneplattor och sås.
Grädda mitt i ugnen i 20–30 minuter.