Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
6–7 st soltorkade tomater
matfett
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl passerade tomater
1 g saffran (två paket)
1–2 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin
1,5 msk kycklingfond
2–3 msk sweet chili (gärna med mindre socker)
salt, peppar
1/2 msk torkad oregano
10 romantica tomater
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök. Putsa kycklingen och skär i strimlor.
Strimla soltorkade tomater.
Fräs kycklingen i stekpanna med 1 msk matfett, lägg över i gryta.
I samma panna fräs vitlök, lök och rör ner saffran och soltorkade tomater. Lägg över i grytan med kycklingen.
Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt, peppar och oregano, Låt allt puttra ihop ca 15 minuter och servera sedan med valfritt tillbehör. Riven parmesan är gott att strö över.