Krämig Kycklinggryta med Kokosmjölk och Curry

av Åse

Denna krämiga kycklinggryta med kokosgrädde och gul curry är en familjefavorit. Den milda curryn tillsammans med kokosgrädden skapar en underbart krämig sås som är perfekt att servera med ris eller blomkålsris. Perfekt för vardagsmiddag eller helgmys!

Hej vänner! Och happy freeeeda!

Jag tipsade om den här godingen på facebook igår och vi lagade den på kvällen så måste lägga ut här till er! Gjorde lite småändringar som lyfte den ännu mer.
Älskar den här typen av mat. Lite hetta, lite sötma, syra och härlig crunch!
En rätt som passar både till vardags och till helg och trevligt att äta när man är många!

Servera blomkålsris eller is eller nudlar till! Your choise.
YUM YUM YUM!!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig Kycklinggryta med Kokosmjölk och Curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé, strimlad
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 röda paprikor, skurna i bitar
  • 1 burk vattenkastanjer, avrunna
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk smör (eller olja)
  • 2 msk gul indisk curry
  • 600 ml kokosgrädde (alternativt 400 ml kokosgrädde + 2 dl vanlig grädde)
  • 1/21 dl sweet chilisås
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • 2 msk kycklingfond eller 1 buljongtärning
  • 1/2 dl tamarisoja
  • Sriracha efter smak

Garnering:

  • 2 dl strimlad salladslök
  • Thaibasilika eller koriander
  • 1 dl krossade jordnötter, gärna torrostade

Instruktioner

  • Strimla kycklingen och grönsakerna. Riv ingefäran och låt vattenkastanjerna rinna av.
  • Hetta upp smör i en stor panna och stek lök, vitlök och ingefära tills de är mjuka. Tillsätt kycklingen och stek tills den fått färg.
  • Lägg i paprika och vattenkastanjer, och krydda med curry. Fräs i ett par minuter.
  • Häll i kokosgrädde, limesaft och -skal, kycklingfond, sweet chili och tamarisoja. Låt sjuda i ca 10 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med sriracha, salt och mer soja om det behövs.
  • Servera med blomkålsris eller basmatiris. Garnera med salladslök, koriander eller thaibasilika och krossade jordnötter.
Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

5 kommentarer

Nancy Fleur 12 oktober, 2024 - 08:45

Denna rätt ska helt klart testas

Svara
Anna 11 oktober, 2024 - 22:30

Ska det vara kokosmjölk eller kokosgrädde? De kanske är utbytbara, men kokosmjölk är väl lite mer tunnflytande? Tänker laga detta i morgon men är osäker på vilken jag ska köpa.

Svara
Åse 11 oktober, 2024 - 22:31

Det är vilket som. Beror helt på märke, jag köper oftast kokos grädde. I detta receptet hade jag icas kokos grädde

Svara
ÅsaS 11 oktober, 2024 - 22:15

Detta, och en ”lagom klick” röd currypasta = mums! Lite mer hetta, men ack så gott! Dags att börja laga mat igen, känner jag. Just nu är det sonen som står för den delen, och jag tar disken 😏 En deal som passat mig rätt bra
Kram 💕

Svara
Åse 12 oktober, 2024 - 14:43

SLURP Älskar currypasta men i detta receptet tycker jag att det tar bort smaken av den gula curryn.
Gud så skönt med att bli uppassad med mat! KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.