Ingredienser
1 kilo färsk kycklingfilé
1/2 msk Santa Maria italiensk salladskrydda
1/2 msk Santa Maria franska örter
1/2 kruka färsk basilika, strimlad
salt, peppar efter smak
1 röd paprika
2 paket bacon
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
140 g Cantadou vitlök och örter
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 msk japansk soja (gärna tamari)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg de putsade kycklingfiléer i form, krydda med salladskrydda, franska örter, färsk basilika, lite salt och peppar
Klipp bacon i mindre bitar och stek knapriga.
Skär paprika i mindre bitar. Lägg bacon och paprika ovanpå kycklingen.
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs mjuka i smör. Vispa ner grädden, creme fraiche, färskost och vin och låt koka upp. Smaka av med soja och salt och peppar.
Häll över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter. Sätt gärna på grillen de sista 5 minuterna för fin yta.
Servera med valfritt tillbehör.