Ingredienser
1000 g kycklingfilé
80 g salami
2 st Paprikor
3 dl creme fraiche
200 gr. naturell färskost
2 vitlöksklyftor
1 msk tamarisoja
2 tsk + rökt paprika (börja med mindre mängd)
het chilisås (sriracha/sambal/choloula) – ta favoriten och efter smak!
salt, svartpeppar
En skvätt vitt vin alt 1 msk pressad citronsaft
2 dl riven lagrad ost
smör att steka i
grillkrydda/allroundkrydda
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Strimla kycklingfilén och stek hastigt i smör (Den ska bara få färg).
Krydda med favoritgrillkryddan/allroundkrydda. Lägg över i ugnssäker form.
Grovhacka paprikorna och lägg över. Strimla salamin och fördela över kyckling- och paprikan.
Koka upp creme fraiche, färskost och rör ner riven vitlök, soja, rökt paprika och chili. Vispa ner vinet/citronen och smaka av med salt & peppar. Smaksätt eventuellt med mer rökt paprika och chili. Det ska vara sting i såsen och den rökta paprikan ska vara påtaglig, det är dessa två kryddor som gör rätten.
Rör ner den rivna osten. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.