Ingredienser
- 1 kg kycklinglårfiléer
- 1 tsk salt + svartpeppar
- 1 gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl kycklingbuljong
- 4 msk dijonsenap
- 3 msk färsk dragon (hackad)
- 0,5 dl vitt vin (valfritt, kan ersättas med mer buljong)
- 4 dl grädde
- 1 msk färsk dragon (extra till slutet)
- 2 msk färsk citronjuice
- 50 g färskost eller crème fraîche
- 1 tsk japansk soja
- Salt och peppar efter smak
- Ev. redning (majsstärkelse /arrowrot + vatten)
Instruktioner
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den på båda sidor tills den får fin färg. Ta upp kycklingen och lägg i Crockpot grytan. Lägg i hackad lök och vitlök i stekpannan och fräs tills de är mjuka.
Häll i vitt vin (om du använder det) och låt puttra någon minut så alkoholen avdunstar. Rör ner buljong, dijonsenap och 3 msk dragon. Häll allt över kycklingen i Crockpot grytan. Se till att såsen täcker köttet.
Stäng locket och sätt ventilen på ”Sealing”. Välj ”Poultry” och turbo express. När tiden är ute, Låt trycket släppa naturligt i 5 minuter innan du släpper resten manuellt.
Rör ner grädde, färskosten/crème fraîchen, extra dragon och citronjuice. Smaka av med japansk soja, salt och peppar. Sätt på ”Sauté” igen och låt småputtra i 3-5 minuter. Red såsen om du vill ha en tjockare konsistens.
Strö över lite extra dragon och servera med blomkålsmos, ris eller ugnsrostade grönsaker.
Notering
I vanlig Crockpot: Laga på låg värme i 5-6 timmar eller hög värme i 3-4 timmar. Tillsätt sedan grädde, färskost och resterande ingredienser och låt småputtra tills såsen tjocknat.
På spisen: Låt sjuda under lock på låg värme i ca 30-40 minuter, tills kycklingen är mör. Tillsätt sedan grädde, färskost och resterande ingredienser och låt småputtra tills såsen tjocknat.