Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kyckling med dragon & dijon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1 tsk salt + svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 4 msk dijonsenap
  • 3 msk färsk dragon (hackad)
  • 0,5 dl vitt vin (valfritt, kan ersättas med mer buljong)
  • 4 dl grädde
  • 1 msk färsk dragon (extra till slutet)
  • 2 msk färsk citronjuice
  • 50 g färskost eller crème fraîche
  • 1 tsk japansk soja
  • Salt och peppar efter smak
  • Ev. redning (majsstärkelse /arrowrot + vatten)

Instruktioner

Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den på båda sidor tills den får fin färg. Ta upp kycklingen och lägg i Crockpot grytan. Lägg i hackad lök och vitlök i stekpannan och fräs tills de är mjuka.
Häll i vitt vin (om du använder det) och låt puttra någon minut så alkoholen avdunstar. Rör ner buljong, dijonsenap och 3 msk dragon. Häll allt över kycklingen i Crockpot grytan. Se till att såsen täcker köttet.
Stäng locket och sätt ventilen på ”Sealing”. Välj ”Poultry” och turbo express. När tiden är ute, Låt trycket släppa naturligt i 5 minuter innan du släpper resten manuellt.
Rör ner grädde, färskosten/crème fraîchen, extra dragon och citronjuice. Smaka av med japansk soja, salt och peppar. Sätt på ”Sauté” igen och låt småputtra i 3-5 minuter. Red såsen om du vill ha en tjockare konsistens.

Strö över lite extra dragon och servera med blomkålsmos, ris eller ugnsrostade grönsaker.

Notering

I vanlig Crockpot: Laga på låg värme i 5-6 timmar eller hög värme i 3-4 timmar. Tillsätt sedan grädde, färskost  och resterande ingredienser och låt småputtra tills såsen tjocknat.
På spisen: Låt sjuda under lock på låg värme i ca 30-40 minuter, tills kycklingen är mör. Tillsätt sedan grädde, färskost  och resterande ingredienser och låt småputtra tills såsen tjocknat.