Hej vänner!
Hoppas ni mår bra! Jag känner mig som ngt katten släpat in.
Drog på mig en förkylning efter Örebro och den bröt ut i slutet på förra veckan. Tappade rösten nästan helt, hela bröstet pep när jag andades och det känns som jag festat dygnet runt.
Är inte riktigt på andra sidan än, har väl inte tagit det så lugnt som jag borde tyvärr.
Tyvärr känner jag inte att jag orkar eller vågar träna än och det är SÅ trist, speciellt när jag var inne i ett sådant flow. Tar träningsfritt resten av veckan så borde jag vara redo igen på måndag. Så med det sagt så är hjärnan och med det inspirationen lite som seg kola just nu.
Dagens frunch: Omelett på 3 ägg, keso, proteinrik ost, samisk rökt skinka, sparris, tomater: 48 g protein, 3 g kh
Men nog om det!
I går dammade jag av den här godingen och tillagade den i Crockpot Express istället. Vi använder den så himla mycket!
Jag använde kycklinglårfilé den här gången – alltså det smälter i munnen när den tillagas i tryckkokare som i Crockpot Express. SMASKIGT!
Kycklingen steks i het panna så den får fin yta.
Lite salt och peppar på det.
Ner i tryckkokaren med lite stekt lök och vitlök och ner med buljong

Krämig kyckling med dragon & dijon
- Portioner: 6
Ingredienser
- 1 kg kycklinglårfiléer
- 1 tsk salt + svartpeppar
- 1 gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl kycklingbuljong
- 4 msk dijonsenap
- 3 msk färsk dragon (hackad)
- 0,5 dl vitt vin (valfritt, kan ersättas med mer buljong)
- 4 dl grädde
- 1 msk färsk dragon (extra till slutet)
- 2 msk färsk citronjuice
- 50 g färskost eller crème fraîche
- 1 tsk japansk soja
- Salt och peppar efter smak
- Ev. redning (majsstärkelse /arrowrot + vatten)
Instruktioner
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den på båda sidor tills den får fin färg. Ta upp kycklingen och lägg i Crockpot grytan. Lägg i hackad lök och vitlök i stekpannan och fräs tills de är mjuka.
Häll i vitt vin (om du använder det) och låt puttra någon minut så alkoholen avdunstar. Rör ner buljong, dijonsenap och 3 msk dragon. Häll allt över kycklingen i Crockpot grytan. Se till att såsen täcker köttet.
Stäng locket och sätt ventilen på ”Sealing”. Välj ”Poultry” och turbo express. När tiden är ute, Låt trycket släppa naturligt i 5 minuter innan du släpper resten manuellt.
Rör ner grädde, färskosten/crème fraîchen, extra dragon och citronjuice. Smaka av med japansk soja, salt och peppar. Sätt på ”Sauté” igen och låt småputtra i 3-5 minuter. Red såsen om du vill ha en tjockare konsistens.
Strö över lite extra dragon och servera med blomkålsmos, ris eller ugnsrostade grönsaker.
Notering
I vanlig Crockpot: Laga på låg värme i 5-6 timmar eller hög värme i 3-4 timmar. Tillsätt sedan grädde, färskost och resterande ingredienser och låt småputtra tills såsen tjocknat.
På spisen: Låt sjuda under lock på låg värme i ca 30-40 minuter, tills kycklingen är mör. Tillsätt sedan grädde, färskost och resterande ingredienser och låt småputtra tills såsen tjocknat.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

1 kommentar
Men stackare, så himla trist när man kommer av sig i träningen, lite jobbigt att komma tillbaka tycker jag. Hoppas att du kryar på dig fort❣🌷