Ingredienser
- 1 kg kycklingfiléer
- salt, peppar, grillkrydda
- 150 g rökt skinka i tunna skivor
- 15 emmenthalerskivor
Sås
- 3 dl creme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk dijonsenap
- 1 msk kons. kycklingfond
- 2 tsk paprikapulver
- lite soja, salt och peppar
- 20 g bladpersilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
- Fördela ostskivorna ovanpå.
- Koka upp creme fraiche, grädde, senap och smaka av med salt, peppar, soja och paprikapulver.
- Rör ner grovklippt bladpersilja.
- Häll över ostskivorna och sätt in i ugnen och gratinera i ca 25 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6