God morgon på er!
Jag ska strax hasta i väg till min frisör! Dags att klippa topparna (håret på utväxt igen) och få en genomfärgning! Back to brunette helt blir det nu. Så skönt!
Ska köra någon mustig mocka färg tänkte jag.
I går blev det snabblagad enkel comfortfood.
Detta receptet har jag lagt upp här förr med lite variation, det är såååå gott och hela familjen älskar! En perfekt ”allt-ett-form” för det lilla eller stora sällskapet!
Jag hade Kronfågels minutfiléer som jag strimlade i skivor men hela kycklingfileer går ju också bra! även färdiggrillad kyckling.
Salta och peppra och gärna lite grillkrydda (en bra utan socker eller tillsatser!)
Täck kycklingen med strimlad tunn skinka, sedan ska det vara Emmenthaler ost! Det blir inte samma smak med annan ost!
Täck kycklingen och skinkan med osten.
Koka upp den goda senaspssåsen! Muuuuuuuumma! Häll över.
Efter 25 minuter är kycklingen klar!
Prova detta och berätta vad ni tyckte 🙂
Skriv ut
Krämig kyckling cordon bleu gratäng
Ingredienser
- 1 kg kycklingfiléer
- salt, peppar, grillkrydda
- 150 g rökt skinka i tunna skivor
- 15 emmenthalerskivor
Sås
- 3 dl creme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk dijonsenap
- 1 msk kons. kycklingfond
- 2 tsk paprikapulver
- lite soja, salt och peppar
- 20 g bladpersilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
- Fördela ostskivorna ovanpå.
- Koka upp creme fraiche, grädde, senap och smaka av med salt, peppar, soja och paprikapulver.
- Rör ner grovklippt bladpersilja.
- Häll över ostskivorna och sätt in i ugnen och gratinera i ca 25 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
18 kommentarer
Så god cordon bleugratäng. Hade i en gnutta cayenne och lite anchochili samt vitlök. Mums.
Oj det där lät INTE dumt!!!
Åh jag gjorde din gratäng idag. Hade inte emmethaler utan stark cheddar ost och det blev jättegott. Har gjort många av dina recept nu passar min familljs samak.
Vad är bäst som tillbehör om man inte bara vill ha grönsaker. Gratäng eller ris eller
Hej Åse! Tack flr du svarar. Men jag har hittat receptet med krämig kycklinggratäng med Cordon bleu. Men jag menade att jag åh inte någonstans hur mycket Cordon bleu det skulle vara i gratängen. Du har nig glömt att skriva Cordon bleu i receptet. Tog nu lite på en höft. Nu är den i ugnen.
Med vänlig hälsning, Anette
Hur menar du? Cordon bleu är en maträtt med kyckling, Swiss ost och skinka därför heter receptet så.
Hej Åse! Skall göra denna gratäng med Gordon blue. Men ser inte detta i receptet?
Gör alltid dina recept. Lever som du.
Kram Anette
Hej! Receptet är längst ner i den rosa receptrutan 🙂
Fantastiskt god kyckling. Tack för receptet.
Undrar bara om det går att frysa. Lagade för stor sats. Ha det så bra .
Kramar
Kul att höra!
Det går bra!
Toppengott vi bjöd in ett par kompisar igår och testade denna rätt vi fick bara pluspoäng Tack för alla goda recept!
Japp då har man lagat din krämig kyckling cordon bleu gratäng, mums va’ gott det var!!! Tackar för alla goda recept från din blogg!
Härligt!! Kul att höra!!
Riktigt god gratäng!
Fast jag saltade alldeles för mycket… 🙂
Enkel att göra, vilket också gillas!
Tack!
Åh, detta är helt klart min typ av mat. En av mina favoriträtter är ”Svärmors kycklinggratäng” från Vickan på Matplatsen, och detta låter ju onekligen som något i samma klass. Ska absolut spara receptet.
Ps, du blev jättefin i håret! Såg på Insta. 😉
Ha det bäst!
Kramis.
Åh mums vad gott det lät! Älskar cordon bleu!! Skicka bild från frisören! Puss
Will do 😘
Detta lät ju väldigt gott, och jag gillar när det är allt i en form:)
Perfekt bjudmat när de vuxna ungarna kommer hem:))
Ha en fin dag, här regnar det idag…
Kram Jeanette