Krämig kål- och purjolökssoppa med kallrökt lax

av Åse

I går blev det soppa till middag! Älsk på soppa!
Detta blev så fräscht och gott och kommer bli en favoritsoppa här hemma!
Wilmas fröknäcke med bregott och ost på var gott till.



Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kål- och purjolökssoppa med kallrökt lax


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 1 stor purjolök
  • 2 liter grönsaksbuljong (jag använder biofoods grönsaksbuljongkrydda + vatten)
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 dl grädde
  • 2 knippen dill (Ica)
  • 1 knippe gräslök
  • 400 g kallrökt lax
  • salt och peppar
  • cayennepeppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Skär vitkålen i mindre bitar, ansa och skiva purjolöken. Fräs dem mjuka i smör.
  2. Lägg över i stor kastrull tillsammasn med buljong. Koka mjuka i ca 10 minuter.
  3. Lyft upp en del av grönsakerna och mixa resten med stavmixer.
  4. Rör ner creme fraiche och grädde och grovhackad dill. Låt puttra i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Cayennepeppar är gott i!
  5. Dela de kallrökta laxskivorna.
  6. Häll upp soppan i skålar, fördela lite kålröra i + lax och strössla lite klippt gräslök ovanpå.

SparaSpara

1 kommentar

Petra 23 november, 2017 - 07:04

Håller verkligen med på ”Älsk på soppa”… och den här kål och purjolökssoppan föll mig verkligen i smaken. Såå god. Kommer jag definitivt göra igen. 🤗🤗
Tack för alla härliga recept.
Kram Petra






Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.