Hej hej på er!
Jag är lite krasslig här hemma, varit hängig några dagar (ingen hosta eller så) och haft feber i natt. Är nog ngt förkylningsvirus som ligger i kroppen, men det är nog snart borta!
Detta åt vi igår och barnen tyckte det var såååå gott! Det påminner lite om DENNA kycklinggratängen, fast samtidigt inte.
Älskar Milano salami! Den och Magnifico.
Gillar man inte oliver så kan man så klart ta bort.
Strö med fördel lite ruccola över gratängen vid servering men det glömde jag – suck! Hade tagit fram och allt hehe
Blev väldigt gott om jag får säga det själv 🙋🏻♀️😅
Håll tillgodo, här kommer receptet!
Skriv utFläskfilé med soltorkade tomater
- Portioner: 6-8
Ingredienser
2 st fläskfiléer, putsade
250 g färska champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt, peppar
80 g salami
Sås:
3 dl creme fraiche
200 gr. färskost
1 msk soja
3 msk röd pesto
salt, peppar, oregano
Topping:
3 dl riven ost riven ost
1 dl svarta oliver
4 soltorkade tomater, strimlade
1 näve ruccola
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva fläsket, stek i stekpanna med smör (Den ska bara få färg).
Finhacka lök, vitlök och skiva champinjoner och stek ihop i lite smör. Salta och peppra.
Lägg över fläskfilébitarna i ugnsform och lägg över champinjon- och lökfräset. Strimla salamin och lägg över.
Koka upp såsen och smaka av. Häll såsen över köttet och toppa med riven ost, strimlad soltorkad tomate och oliver. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Lägg en näve ruccola över gratängen vid servering.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Vilket härligt recept! Har en ny favoritblogg 🙂
Kul att höra <3
Kan bara säga en sak…. Du är en masterchef
Men tack snälla! Vad glad jag blir 💖
Hej Åse! Älskar dina recept och de passar verkligen för hela familjen (lite extra potatis mm till barnen bara). Jag undrar, jag har ätit keto som viktminskning i 5 veckor och gått ner ca 6 kg. Väger nu 70 och är 172 cm lånh. Jag vill gå ner ytterligare ca 6-8 kg och undrar om det funkar med dina 2 viktminskningsveckor nu när jag just ätit keto och minskat i vikt.? Vad ska jag annars äta och tänka på för att tappa de här sista kilona? Tack för inspirationen du ger varje dag!
Hej Jenny!
Om du gått ner 6 kg på 5 veckor så hade jag inte ändrat något, fortsätt som du gör! Lycka till!!
Tack för svar Åse! Det är vara det att Keto-kursen var 6 veckor och den är slut på söndag… vet inte hur jag ska fortsätta. om jag kan hoppa på dina 2 veckor ”kom igång” eller om jag ska börja om med 6 veckors kursen. Hur funkar det att göra din tror du?
Hej Jenny!
Så som du ätit under denna tiden kan du fortsätta äta, keto och lchf är i princip samma, mina recept är oftast keto. keto är en livsstil så fortsätt äta de livsmedel du ätit hittills.
Låter sååååå gott även om jag inte kan äta creme fraiche överhuvudtaget :(( men tänkte prova det med vad jag tåler istället. Men en annan tanke …. Dina värmeljushållare som finns lite överallt på dina foton, såååååå fina. Minns du vart du hittade dem, så man kan köpa dem? /kramizar Maria
Ser otroligt gott ut, måste testas! 🙂