Ingredienser
1 kg fläskfilé
2 paket bacon á 140 g
4 schalottenlökar
150 g svamp (Icas ekologiska gourmetsvamp hade jag)
3 vitlöksklyftor
2–4 msk rosépeppar (börja med mindre)
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl vitt vin
1/2 dl sweet chilisauce
2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
salt, peppar
1 spetspaprika
färsk timjan/oregano
Instruktioner
Putsa och skiva eller strimla köttet.
Finhacka baconet.
Hacka eller skär lök i mindre bitar, Riv vitlök, skär svampen i småbitar.
Skär paprikan i bitar.
Mortla rosépeppar.
Stek bacon, svamp , lök, rosépeppar och vitlök. Lägg över i gryta. Stek fläskfilén i smör i het panna, salta och peppra lite.
Rör ner grädde, creme fraiche och övriga ingredienser utom paprikan. Låt allt småputtra i ca 30 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner paprikan. Servera med valfritt tillbehör!