Hej sköna tisdag!
I dag skiner solen, åh vad jag börjar tröttna på regnet nu! Inte optimalt när man målar huset 🙁
Känns som det aaaaaaldrig blir klart.
I går började många skolan igen och nu om någonsin känner jag att det är A och O med planering kring maten.
Många aktiviteter har ju startat också, hemma hos oss så har tjejerna gymnastik flera timmar tisdag, onsdag och söndag så det gäller att ha enkla vardagsrätter och mat på bordet i tid.
I söndags lade jag en beställning hos MatHem som vanligt!
Fyllde upp med frukt och färska grönsaker och även en hel del god ost & chark 😜
Jag hade torskfilé som jag tinade upp.
Kryddade med citronpeppar och lite extra salt. Tänk på att torka av filéerna både 1,2 och 3 gånger så formen inte har för mycket vätska.
Såsen vispade jag ihop och hällde över. Jag använde Kalles kaviar med mindre socker.
In i 20 minuter på 225 gr. och gratängen är klar!
Fäääääääärdigt!
Jag får nog göra större form nästa gång för formen tömdes i en rasande fart! Två killar på 15 och 21 som nyss kommit från gymmet ni vet 😉
Mumsfillibabba!
Skriv utKrämig Fisk med kaviar och chilisås
- Portioner: 6
Description
En så enkel men god vardagsrätt som hela familjen älskar!
Ingredienser
1200 gr torskfilé (eller annan vit fisk)
2 tsk salt, 2 krm peppar, citronpeppar (urtekram har utan citronsyra)
4 dl creme fraiche
drygt 1 dl kaviar (gärna med mindre socker)
1 dl Felix osötad chilisås
20 gram färsk dill (ca 1 hand full hackad)
2 gula lökar, finhackade
2 dl smakrik riven ost
Garnering: Dill
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Torka av torskfiléerna ordentligt och lägg i form. Salta och peppra
Vispa ihop ingredienserna till såsen. Häll över fisken och sätt in i ugnen ca 20-25 minuter. De sista fem minutrarna på grill så fisken får lite färg.
Garnera gärna med lite dill vid servering
10 kommentarer
Vad gör du med löken?
Den ska ner i såsen
Hej! Gott även med Ejderns Orökta Kaviar, men den innehåller mer socker.
Den har jag aldrig provat!
Vad kul med en rabattkod! 😀
Tack snälla för snabbt svar.
Hinner inte beställa från nätet men kollar på Ica.
Annars får jag ta Ica Sötströ (köpt det en gång förut och håller med om bismaken) kanske försöka minska ner måtten.
Använt Agavesirap till tex drinkar men vet inte hur ”bra” det är ur sockersynpunkt.
Stort TACK igen, lutar åt din Trifle med Lemon Curd. 🤗
Agaveirap är inte bra alls då är det bättre med tex fibersirap eller honung. Oerhört fruktosrikt och mycket socker i agave.
Hoppas det smakar! KRAM
Mmm det var det jag upptäckte. Tack för tips på annat.
Kram
Hej,
Jag vet att du skrivit om sötningsmedel flera gånger, ja väldigt många gånger
;0)
Men när jag läser igenom alla inlägg om det så blir jag ännu mer förvirrad över vilken sort jag skall köpa.
Vilket sötningsmedel är ”bäst” att ha till det mesta när vi får besök, och som inte ger bismak till de som inte är vana vid sötningsmedel.
Jag gör samma efterrätt till alla när det är någon som inte kan äta socker.
Kort fråga
-Om jag bara skall ha en sort hemma för att göra efterrätter?
Vilken sort skall jag då köpa på tex Ica, vilket märke/namn är ett bra ”allround”sötningsmedel att ha hemma för dessa tillfällen?
Önskar dig en finfin tisdag.
Mvh
Maja
Hej! Jag har hela tiden själv använt Ica Sötströ men tycker att det sedan de gjorde om ”receptet” ger en liten trist bismak av stevia men det funkar oftast. Jag har nyligen upptäckt Nick’s sötning, köpt mitt på Bodystore så vet inte om det säljs på Ica än. Du hittar det här: https://www.bodystore.com/nicks-use-like-sugar-300-g