Krämig blomkålssoppa med cheddar

av Åse

Sååååå god, krämig och helt underbar blomkålssoppa jag gjorde i förrgår!
Ni måste prova!


Smälte i munnen och den lagrade rivna cheddarn var verkligen perfekt! Jag valde en 12 månaders lagrad cheddar (river själv)


Ersätt grädden med kokosgrädde om ni vill! Osten går ju givetvis att utesluta men då blir konsistens och smak annorlunda 🙂

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig blomkålssoppa med cheddar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 mediumstora blomkålshuvuden
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att fräsa löken i
  • 3 msk konc. kycklingfond alt grönsaksfond
  • 12 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 12 krm cayennepeppar
  • 200 gr. naturell färskost
  • 2 dl grädde
  • 5 dl riven cheddar

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs mjuka i smör. Skär av blasten och stammen från blomkålen och skär blomkålsbuketetterna i mindre bitar. Lägg blomkål och lök i en stor kastrull, fyll på med vatten, fond, vin och låt allt småputtra tills blomkålen är mjuk. Mixa ihop allt med stavmixer. Rör ner grädde, ost och färskost och rör slätt, smaka av med cayennepeppar.
  2. Servera med lite mer cheddar, salladslök och bacon (jag valde kycklingbacon) – elelr skippa baconet för helt vegetarisk soppa.

 

10 kommentarer

Michelle 13 oktober, 2019 - 15:59

äter den nu sååå gott! (även utan vin) kram

Svara
Åse 14 oktober, 2019 - 08:35

Vad härligt det smakade!

Svara
Davina 1 maj, 2018 - 10:18

Den skall jag prova! Gjorde igår gratinerad blomkål från din kokbok… den med fiskrecept, den nya… JÄTTEGOTT!!! Hela familjen gillade så den gör vi pånytt men ska absolut bjuda dom på soppan nästa gång. =)
Tack för inspirationen och en helt super blogg!

Svara
Mia 15 mars, 2018 - 10:35

Ser så gott ut det får provas😊
Många recept jag läser används vitt el rött vin då vi inte dricker vin har vi aldrig det hemma kan man utesluta det el ersätta med något annat tack för en inspirerande blogg

Svara
Åse 15 mars, 2018 - 10:43

Du kan använda matlagningsvin! Annars uteslut men i många rätter gör syran sitt för smaken så klart, det är därför det ingår =)

Svara
Carina Ruthberg 14 mars, 2018 - 20:48

Hej Åse
Låter mycket gott, måste provas till imorgon ☺
Undrar bara om jag fattar rätt att även blåsten ska användas?
Önskar en fortsatt trevlig lillördag 😁
/Carina Södertälje

Svara
Åse 14 mars, 2018 - 21:45

Hej Carina! Nej det är jag som slarvat när jag skrev, ändrat nu =) Trevlig lillörda!

Svara
Victoria (matplatsen) 14 mars, 2018 - 09:44

Mums!! och vilket vackert fat!!!!! kramis

Svara
Åse 14 mars, 2018 - 20:02

pussepuss!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.