Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kräftpasta med vitlök- och vitt vin


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Valfri pasta för 4 portioner
Romanticatomater 1 paket á 400 g
2 tsk olivolja, 2 tsk balsamvinäger
salt, peppar
1 schalottenlök
1 röd chili
1 mk röd pesto (soltorkade tomater creme)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1,5 msk hummerfond/skaldjursfond
salt, peppar
1 citron, skalet
1 paket dill á 20 g
300 g kräftstjärtar, avrunna
2 dl parmesan
Ruccola


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Lägg tomterna i en ugnsform och dressa med olja och balsamvinäger. Sätt in i ugnen och låt baka dem tills de ser klara ut (Tar ca 25 min)
Kärna ur chilin och strimla. Fräs finhackad vitlök med finhackad schalottenlök och chili. Rör ner röd pesto och låt allt fräsa ihop en liten stund på medelvärme.
Häll i hummerfond, vin, creme fraiche och grädde. Smaka av med salt, peppar. Låt puttra ihop i 10 minuter. Dra bort från plattan. Rör ner citronskal, klippt dill och kräftstjärtar. Blanda ihop pastan med såsen och nästan all parmesan. Lägg upp på tallrikar med ruccolabädd, lägg på tomater och lite mer parmesan.