Gooood morning!
Ljuset strålar in här i huset och det finns väl inget härligare att vakna till?
Det ska ju bli varmare i dagarna, vi ska ha upp till 21 grader – på tiden!
Tänkkte dela med mig av gårkvällens smarriga middag! Blev så sugen på det då det stod på lunchmenyn på båten mellan Ecekrö och Grisslehamn i förrgår. MUMS!
Som jag skrivit, är helt hooked på att göra dessa romanticatomaterna som tillbehör! Häller bara på lite olivolja och äppelcidervinäger eller balsamvinäger, salt och bakar i ugnen. Gärna på låg temperatur om jag har tid annars får de bakas på högre temperatur.
Laxen fylldes med västerbottensost, hackade kräftstjärtar, creme fraiche och lite salt och peppar
Såsen var i princip den gamla klassikern kräftsoppan
Vill man inte använda smältost så kan man ju använda naturell färskost och öka mängden kräftstjärtar/räkor och hummerfond.
SÅ gott! och mätt blev jag så jag orkade bara halva haha!
Här kommer receptet!
Skriv utKräftlax i ost- och skaldjurssås
- Portioner: 2
Ingredienser
2 st portionsbitar färsk laxfilé
100 g hackade kräftstjärtar
1 dl västerbottensost
1/2 dl creme fraiche
ev lite salt och peppar
Såsen:
1 dl creme fraiche
100 g kräftost (mjukost)
1/2 dl hela kräftstjärtar eller räkor
1 msk konc. hummerfond
1/2 dl dill
cayennepeppar efter smak
lite salt & peppar efter smak
späd ev med lite mer vätska
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 gr.
Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen.
Rör ihop fyllningen och fyll laxen.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. Låt allt puttra ihop några minuter, späd ev med lite mer vätska (vatten eller mjölk//grädde/creme fraiche). Stäng av plattan och rör ner hackad dill och kräftstjärtar.
Ta ut laxen och höj värmen till 300 gr. Sätt in laxen igen någon minut så den får lite mer färg.
Servera med valfritt tillbehör