Ingredienser
- 1200 g nötfärs
- 2 gula hackade lökar
- 4 vitlöksklyftor, rivna
- 3 morötter, rivna
- 3 msk konc kalvfond
- 1/2 dl tomatpuré
- 800 g krossade tomater av god kvalitet
- 3 dl rödvin
- 2 dl vatten
- 2–3 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk torkad timjan
- smör att steka i
- 1 kruka basilika
- 2 dl svarta oliver
- 1 dl hackad saltgurka
- (ev 3 dl smetana)
Instruktioner
- Stek köttfärsen i smör i stekpanna tills den är genomstekt.
- Rör ner grönsakerna (utom saltgurkan och oliver), fond, tomatpuré och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och låt småputtra på spisen i 1 timme.
- För krämig version rör ner Smetana de sista fem minutrarna. Strax innan servering rör ner hackad saltgurka, oliver och grovhackad basilika innan servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8