Ingredienser
- 1 sats pizzadeg av valfritt recept
- 1 gul lök, finhackade
- 1 vitlöksklyftor, riven eller pressad
Köttfärssås
- 500 g nötfärs
- 400 g tomatkross
- 2 msk oxfond
- 2 msk tamarisoja
- 2 msk tomatpuré
- salt, peppar
Topping
- 3 dl riven ost
- jalapenos efter smak
- 6 skivor pepperoni salami
- 2 påsar/kulor mozzarella á 125 g
- 2 dl skivade champinjoner
- 4 ägg
- oregano, salt och svartpeppar
Instruktioner
- Förbered pizzadegen och förgrädda den.
- Gör köttfärssåsen: Fräs lök och vitlök i smör. Rör ner köttfärs och finhacka med en stekspade. Stek tills köttfärsen fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt & peppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
- Strö riven ost på pizzabottnen och fördela köttfärssåsen över.
- Lägg på jalapenos, salami, skivad mozzarella, skivade champinjoner och avsluta med att knäcka äggen ver.
- Grädda i ugnen, ca 10 minuter.
- Servera med en god sås.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6