Ingredienser
- 1 sats Fat Head pizzadeg: https://56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
- Köttfärssås:
- 800 g nötfärs
- 1 finhackad gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 1 dl rött vin
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk konc. oxfond
- ½–1 tsk chiliflakes
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Topping:
- 4 stekta skivade champinjoner
- 1/2 röd paprika
- 1 liten färsk broccoli
- 4 ägg
- 1,5 dl riven ost
- 4 msk riven pecorino, gärna tryffel
Instruktioner
- Förbered pizzabottnarna.
- Sätt ugnen på 250 gr.
- fräs köttfärsen med lök och vitlök och rör ner övriga ingredienser. Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Låt ev överflödig vätska rinna av.
- Fördela köttfärssåsen på pizzorna och lägg på champinjoner, strimlad paprika, skivad broccoli och riven ost. Avsluta med att knäcka två ägg på varje pizza. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills äggen stelnat och pizzan fått fin färg. Riv lite tryffelpecorino ovanpå vid servering