Ingredienser
1 sats Fat Head pizzadeg
Köttfärssås:
800 g nötfärs
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl rött vin
2 msk tomatpuré
2 msk konc. oxfond
½–1 tsk chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
4 stekta skivade champinjoner
1/2 röd paprika
1 liten färsk broccoli
4 ägg
1,5 dl riven mozzarella, påse
2 färska mozzarella (a 125 g)
Instruktioner
Förbered pizzabotten.
Sätt ugnen på 250 gr.
Fräs köttfärsen med lök och vitlök och rör ner övriga ingredienser. Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Låt ev överflödig vätska rinna av.
Fördela köttfärssåsen på pizzorna och lägg på champinjoner, strimlad paprika, skivad broccoli och riven ost. Avsluta med att knäcka äggen på pizzan.Salta och peppra lite över äggen
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills äggen stelnat och pizzan fått fin färg.