Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärspizza med ägg och mozzarella


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

1 sats Fat Head pizzadeg

Köttfärssås:
800 g nötfärs
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl rött vin
2 msk tomatpuré
2 msk konc. oxfond
½1 tsk chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping:

4 stekta skivade champinjoner
1/2 röd paprika
1 liten färsk broccoli
4 ägg
1,5 dl riven mozzarella, påse
2 färska mozzarella (a 125 g)


Instruktioner

Förbered pizzabotten.
Sätt ugnen på 250 gr.
Fräs köttfärsen med lök och vitlök och rör ner övriga ingredienser. Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Låt ev överflödig vätska rinna av.
Fördela köttfärssåsen på pizzorna och lägg på champinjoner, strimlad paprika, skivad broccoli och riven ost. Avsluta med att knäcka äggen på pizzan.Salta och peppra lite över äggen
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills äggen stelnat och pizzan fått fin färg.