Här kommer ett supergott recept på köttfärspaj utan mjöl och gluten.
Perfekt till buffébordet eller som substitut för tacon på fredagarna!
Jag har valt att göra denna komjölksfri men vill man ha en krämigare paj kan man göra ett täcke med creme fraiche och feta.
Skriv utKöttfärspaj med tomater, basilika och oliver
- Portioner: 6
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
25 g smör
1 msk psylliumfröskal
1 tsk salt
1 ägg
Fyllning:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
matfett till stekning
1 tsk paprikapulver
500 g nötfärs
1 msk tomatpuré
400g krossade tomater
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 körsbärstomater
8 urkärnade svarta oliver
150 g feta (blanda ev med 2 dl creme fraiche, salta och peppra)
Garnering: lite färsk basilika
Instruktioner
Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer så det blir ett mjöl.
Blanda mjölet med resten av ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut degen i en springform, det här tar lite tid eftersom degen är lite kladdig. Med lite kokosmjöl på händerna går det lättare.
Nagga botten och ställ in formen i kylskåp i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 °C.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Höj ugnstemperaturen till 225 °C.
Finhacka lök och vitlök och stek i lite matfett. Pudra över paprikapulvret.
Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
Rör ner övriga ingredienser och smaka av. Låt puttra i 10 minuter.
Fyll skalet med köttfärsröran.
Halvera tomaterna och oliverna och fördela dem över köttfärsen. Avsluta med fetaosten.
Grädda pajen i ca 25 minuter. Låt svalna en stund innan du skär upp den.
Garnera med några basilikablad vid servering.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Hej.
Pga allergi så kan jsg tyvärr inte använda mandelmjöl. Har du provat att göra dina pajskal med något annat en mandelmjöl?
Den pajen är så god! Gjort den flera gånger. Haft jättenytta av recepten i ”LCHF 2.0”. 🙂
Ännu inte prövat med fetaost och ev. creme fraiche, får väl bli någon gång det med.