Ingredienser
Pajdeg:
5 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
80 gram smör (eller kokosfett)
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1,5 tsk salt
2 ägg
Köttfärsröra:
1 kilo nötfärs
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
800 ml krossade eller passerade tomater
2 msk torkad oregano
2 msk torkad timjan
1 msk kalvfond
2 tsk paprika pulver
(2-3 tsk Umami krydda)
salt, peppar
200 gram fetaost
16 körsbärstomater
20 urkärnade kalamataoliver
Lite färsk basilika till servering
4–5 dl riven mozzarella
Instruktioner
Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer så de blir till mjöl, blanda sedan med resterande ingredienser.
Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig. Men mjöla händerna med kokosmjöl så går det bra.
Nagga botten och ställ in i kylskåp i 30 in-1 timme minst.
Förgrädda sedan skalet i 10 minuter i 175 gr.
Höj temperaturen till 225 gr.
Finhacka lök och vitlök och stek i lite olja/smör. Pudra över paprikapulvret. Lägg ner köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Rör ner övriga ingredienser och smaka av. Låt puttra i 10 minuter.
Fyll skalet med köttfärsröran och tryck sedan ner små fetakuber, tomaterna och oliverna och toppa med mozzarella.
Grädda i ca 25 minuter och ,låt svalna en stund innan bitar skärs upp och serveras.