Hur gott är inte köttfärslimpa? Älskar!
Här har ni ett bra grundrecept på köttfärslimpa som jag fyllt med mozzarella, soltorkade tomater och salami.
Hej hej!
Husmanskost i mitt hjärta! Köttfärslimpa är ju en sådan där rätt som man kan variera hur mycket som helst!
Jag älskar att fylla den och just kombon mozzarella, strimlade soltorkade tomater, salami och hackad basilika är MUMS!
Det här åt vi i måndags, går snabbt att göra! Tar ca 40 minuter i ugnen men går fort att förbereda och under tiden kan man duga, göra såsen m.m.
Basilikan hackar jag och blandar med övriga i fyllningen.
Sen är det bara att nypa ihop limpan och pensla med smör och kinesisk soja!
Jag gjorde dock lite för dålig skåra i limpan sist så limpan öppnade sig, men det gjorde inget för smaken så klart!
Massa mums där i! YUM!
Sedan är det bara att skära upp limpan och servera!
Sallad (och potatis till de i familjen som ville ha det), gräddsås, saltgurka och sockerfri lingonsylt!
Här kommer receptet på köttfärslimpan!
Fyllningen bestod av 2 bollar grovt riven mozzarella á 125 g, 1 dl strimlade soltorkade tomater, 70 g strimlad milano salami och grovt hackad basilika efter smak.
Saftig köttfärslimpa med gräddsås
- Portioner: 6-8
Ingredienser
2 gula lökar, finrivna
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 ägg
1,5 dl gräddfil (elelr valfri vätska)
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk konc. kalvfond
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 tsk salladskrydda
1 msk japansk soja (tex kikkoman)
1000 gr nötfärs
Till pensling: soja
Gräddsås:
1 schallotenlök, finhackad
smör att steka i
6 dl syrad grädde
2 msk bong touch of taste kalvfond
2 msk japansk soja (tex kikkoman)
2 msk svartvinbärsgelé
(ev. salt)
peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Fräs den finhackade löken i smör.
Blanda gräddfil med havregryn och lått stå i 5 minuter.
Rör ner övriga ingredienser. Blanda till sist ner nötfärsen.
Tänk på att inte blanda för länge, då blir smeten seg.
Forma en limpa i en ugnssäker form och pensla med soja.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter (innertemperatur 72 gr)
Om köttfärslimpan ser ut att börja få för mycket färg, lägg på ett aluminiumfolie.
Gör gräddsåsen:
Fräs schalottenlöken i smör tills den mjuknat i en kastrull.
Rör ner syrad grädde.
Tillsätt kalvfond och soja.
Smaka av med salt (vid behov) och peppar.
Låt såsen sjuda på låg värme tills den tjocknar något, ca 5-10 minuter.
Sila av såsen och häll tillbaka till kastrullen, rör ner svartvinbärfsgelé och låt koka upp. Smaka av.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
6 kommentarer
Godaste köttfärslimpan jag ätit 🤗
Går det att använda något annat än havregryn i?
Tusen tack för detta recept på köttfärslimpa som jag gjort några gånger och det är så otroligt gott! Alla i familjen älskar de goda smakerna från fyllningen.
Vad roligt att höra! Visst är det gott! =)
Hej! Det ser jättegott ut, men hur mycket salami har du haft i? Ella
Hej! 70 g! Står ovanför receptet 🌸