Ingredienser
1 kg nötfärs
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
800 g pastasås (tex Dolmio)
1/2 dl tomatpuré
2 msk koncentrerad oxfond eller motsvarande i tärning eller färdig buljong
2 tsk oregano
2 tsk torkad basilika
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
Lite cayennepeppar
2,5 dl vatten
1 dl naturell färskost
Bechamel:
1 dl grädde
3 dl creme fraiche
2 dl lagrad ost / parmesan
salt, svartpeppar
500 g taglaietelle (torkad)
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.ader
Stek finhackad lök och vitlök i lite smör och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner vatten, färskost, pastasåsen + purén och smaka av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
Koka tagliatellen al dente och låt rinna av i durkslag. Blanda med lite olivolja.
Gör bechamelsåsen: Blanda creme fraiche med grädde och riven ost i en bunke, smaka av med salt och peppar.
Häll ner köttfärssåsen i en ugnssäker form och lägg ner nystan av taglietelle i köttfärssåsen (använd en gaffel som redskap eller kniptång)
Häll ostsåsen över.
Gratinera i ugnen i ca 20-30 minuter. Servera med en god sallad.