Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärsgratäng med ostsås (och tagliatelle)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg nötfärs
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
800 g pastasås (tex Dolmio)
1/2 dl tomatpuré
2 msk koncentrerad oxfond eller motsvarande i tärning eller färdig buljong
2 tsk oregano
2 tsk torkad basilika
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
Lite cayennepeppar
2,5 dl vatten
1 dl naturell färskost

Bechamel:
1 dl grädde
3 dl creme fraiche
2 dl lagrad ost / parmesan
salt, svartpeppar
500 g taglaietelle (torkad)


Instruktioner

Sätt ugnen på  225 gr.ader
Stek finhackad lök och vitlök i lite smör och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner vatten, färskost, pastasåsen + purén och smaka av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
Koka tagliatellen al dente och låt rinna av i durkslag. Blanda med lite olivolja.
Gör bechamelsåsen: Blanda creme fraiche med grädde och riven ost i en bunke, smaka av med salt och peppar.
Häll ner köttfärssåsen i en ugnssäker form och lägg ner nystan av taglietelle i köttfärssåsen (använd en gaffel som redskap eller kniptång)
Häll ostsåsen över.
Gratinera i ugnen i ca 20-30 minuter. Servera med en god sallad.