Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärsgratäng med Gnocci


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kg nötfärs
2 paket bacon
ca 700 g  färsk potatis gnocci
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 burkar finkrossade tomater (MUTTI tycker jag är bäst)
2 dl vitt vin
4 msk konc. kalvfond
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl chilisås (ketchupvarianten)
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
2 krm cayennepeppar
2 dl grädde
2 färska mozzarellabollar (a 125 g)
2 tsk torkad oregano
4 dl riven parmesan
1 tomat, tunt skivad
1/2 kruka färsk basilika


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr varmluft.
Finhacka lök och vitlök. Klipp baconet i mindre bitar och stek. Fräs lök och vitlök mjuk. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Rör ner baconet och lägg över allt i en större kastrull.
Rör ner övriga ingredienser och låt koka ihop i ca 5 minuter. Under tiden koka gnocchin i lättsaltat vatten, ca 1 minut.
Varva gnocchi och köttfärsåsen i en ugnsform.
Avsluta med skivad mozzarella, krydda med oregano och häll grädden över gratängen.
Riv parmesan och strö över. Lägg på tunt skivad tomat. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Garnera med basilika och servera med en grönsallad.