Hej fina!
Alltså denna helgen känns som den aldrig tar slut! Haha! Så är det när man har häcken full!
Inte hunnit med allt jag skulle gjort men så är det väl alltid? Jag är nöjd med det som hunnits med!
OM jag orkar efter jag postat detta så ska jag ut och måla lite i uterummet… läs OM – annars tar jag det imorgon.
Detta har barnen mumsat på nu efter 2,5 timmars gymnastik! Ingen ro ingen rast! De där tjejerna har större muskler än jag! haha!
Jag och Daniel åt igår – det blev sååååå gott! Lite för gott 😉
Hur som!
Tiden gick igår och jag hade tagit fram köttfärs, så det blev lite Cajsa Warg.
Helt sonika en smakrik lasagne utan pasta! Däremot skivad potatis. Liknande recept finns även HÄR
Äter man inte potatis så prova att ersätta med rotfrukter by choise, lägst i kolhydrater är kålrot och rotselleri.
Hemligheten är faktiskt kryddsättningen! Ändra inte den!
Här kommer receptet!
Skriv utKÖTTFÄRSGRATÄNG
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg potatis eller rotfrukter
800 g nötfärs
1 lök
2–3 vitlöksklyftor
smör att steka i
2 dl passerade tomater
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk lökpulver
1 msk chili ancho
1 msk paprika smoked
1 dl chilisås (gärna med mindre socker)
e. späd med med vatten
salt, peppar
3 dl riven ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Skiva potatis (med skal) tunt.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör (eller olja) Lägg ner köttfärsen, och stek tillsammans med lök/vitlök.
Hacka med en stekspade så köttfärsen blir finfördelad.
Rör ner övriga ingredienser och låt puttra ihop i 10 minuter. Smaka av med eventuellt mer kryddor.
Lägg ett lager potatis i smord ugnsform.
Lägg ett lager köttfärssås över sedan ost och upprepa tills allt är slut, avsluta med ost.
Sätt in i ugnen i ca 60 minuter eller längre, blir bara godare längre tid i ugnen, känn efter så potatisen är mjuk. Lägg gärna på ett aluminiumfolie när gratängen fått färg så den inte bränns.
Servera med grönsaker.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Jag testade detta recept förra veckan. Herreguuu va gott, det var en av de bästa köttfärsgratänger jag provat. Den blev stor så vi åt den tre kvällar, men tröttnade inte. Tack för ett grymt bra recept!
Tack för feedback! Vad glad jag blir att du gillar!
Hej Åse! Bara säga att jag älskar din blogg! Så goda recept
Vilken kamera använder du? Bilderna är så fina!
Ha en härlig dag:)
Hej! Tack snälla!
Jag använder tre olika kameror + Iphone XS Max och en uppsjö av objektiv så det är inte bara en kamera som gör jobbet =)
Kamerahus är Canon 5D MK3 och Sony A7R2 och min lilla kamera är en Canon G7 X
Önskar även dig en fin dag!
Den där gratängen brukar även vi göra och vi kallar den falsk Moussaka iom potatisen ( äkta har väll aubergine) och det ääär ju så gott!
Tryffel däremot måste jag jobba lite på (eller så har jag fått någon skittryffel i maten)…*L*
Ja jag har ett liknande här: https://www.56kilo.se/svensk-moussaka-med-potatis/
MUMSIGT!!
Denna maträtt passar alla! Läser receptet och ser framför mig hur familjen hugger in och länsar formen som jag tänkte skulle räcka till någon matlåda också….haha. Önskar dig en härlig ny kommande vecka.
Åh så gott. Detta ska testa i veckan. Måste uppdatera ”kryddhyllan” bara😊