Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärsfylld Spagettipumpa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 2 Spagettipumpor tillredda
  • 1200 gr. ekologisk nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • 800 g krossade tomater
  • 1/2 dl rött vin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc. oxfond
  • lite kinesisk soja eller tamarisoja
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk oregano
  • Mozzarella till gratinering

Instruktioner

  1. Tillred pumporna enligt anvisning. Låt svalna och riv upp köttet till trådar. Salta och peppra lite.
  2. Lägg på ugnsfast plåt.
  3. Skala och finhacka löken. Riv vitlöken.
  4. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den, hacka med stekspade så den finfördelas. Tillsätt fond, vin, tomatkross och kryddor. Smaka av. Låt koka ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 min.
  5. Fyll pumporna med köttfärssåsen och fördela riven mozzarella över.
  6. Gratinera i 250 gr i ca 8-10 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8