Ingredienser
- 2 Spagettipumpor tillredda
- 1200 gr. ekologisk nötfärs
- 2 gula lökar
- 4 pressade vitlöksklyftor
- salt, peppar
- 800 g krossade tomater
- 1/2 dl rött vin
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk konc. oxfond
- lite kinesisk soja eller tamarisoja
- 2 tsk basilika
- 2 tsk oregano
- Mozzarella till gratinering
Instruktioner
- Tillred pumporna enligt anvisning. Låt svalna och riv upp köttet till trådar. Salta och peppra lite.
- Lägg på ugnsfast plåt.
- Skala och finhacka löken. Riv vitlöken.
- Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den, hacka med stekspade så den finfördelas. Tillsätt fond, vin, tomatkross och kryddor. Smaka av. Låt koka ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 min.
- Fyll pumporna med köttfärssåsen och fördela riven mozzarella över.
- Gratinera i 250 gr i ca 8-10 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8