Köttfärscrêpes

av Åse

Köttfärscrêpes på glutenfria lågkolhydrat/lchf pannkakor med krämig smakrik köttfärssås

Hej hej på er!

Sorry lite glesa inlägg, det är ju mycket nu innan vi sätter oss i bilen mot Spanien i morgon!
Barnen slutar skolan i dag och imorgon också så det är lite smått och gott som ska fixas 🙂
I dag är den stora fixardagen! Jag har visst planerat in ALLT till idag hehe 😉 Jag har hunnit fixa mina semesternaglar och lämnat in hundarna till Hundfrisörerna och nu ska jag ge mig iväg på några timmars ärenden Phew! Ikväll ska takboxen och bilen packas med så mycket det bara går och kylboxen fyllas (Har en superbra som vi kopplar till ett cigarettuttag)

I går åt vi köttfärscrepes på mina goda LCHF pannkakor recept, jisses så gott det blev!

Perfekt utflyktsmat =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärscrêpes LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Pannkakor:
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 tsk bakpulver (valfritt)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
salt
smör att steka i

Köttfärssås:
500 g nötfärs
1/2 dl chilisås (felix sockerfria)
1 dl grädde eller creme fraiche
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 msk konc. kalvfond
1 msk tamarisoja
1 tsk paprikapulver
2 tsk gul curry
salt, peppar
2 dl riven ost till att toppa crepsen med


Instruktioner

Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten eller mixa i mixer, går snabbare. Låt svälla i 5-10 minuter.
Hetta upp en liten stekpanna och lägg i smör, när smöret börjar bli brunt, häll i 0,5-3/4 dl smet. Sänk värmen omedelbart till medelstark värme. Vänd när pannkakorna fått fin färg. Upprepa. Att ha en het panna när smeten går i hjälper pannkakorna att flyta ut och de blir tunna.
Sätt ugnen på 225 gr.
Stek lök och vitlök i lite smör, hacka ner köttfärsen och hacka tills allt är finfördelat. Rör ner resterande ingredienser, smaka av med kryddor. Låt allt puttra i 10 minuter.
Lägg en sträng köttfärssås på en pannkaka och rulla ihop, lägg med skarven nedåt.
Fördela riven ost på och gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten fått fin färg.
Servera med en god sallad.

2 kommentarer

Jenny 26 september, 2019 - 14:09

Åh så gött det såg 👍👍 måste testa, bra utflyktsmat😋😋






Svara
Åse 26 september, 2019 - 14:13

Jaaaaa superbra mat!! <3

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.