Ingredienser
- Köttfärsröran:
- 3 dl mjölk eller vatten
- 1 dl pofiber
- 1 kilo nötfärs
- 2 ägg
- 2 gula lökar, rivna
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk kalvfond
- Topping:
- 2 dl pizzasås
- 2 st mozzarella á 125 g
- 150 g rökt skinka
- 250 g champinjoner
- 4 tsk torkad oregano
- Basilikablad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Rör ihop vätska med pofiber och låt svälla.
- Rör ihop nötfärs med pofiberröran och övriga ingredienser.
- Tryck ut köttfärssmeten i smord form ca 25 x 30 och bred tomatsåsen ovanpå.
- Strö oregano över, sedan champinjoner och skivad mozzarella och sist strimlad skinka.
- Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Servera med en god sallad eller kokt blomkål/kokt broccoli och sockerfri lingonsylt.
- Jag gjorde även en snabb skysås och serverade till.