Alltså detta var de GODASTE köttbullarna jag gjort!
Först och främst så måste jag säga att större köttbullar är SÅ mycket godare än små! My personal view! De blir saftigare och det är så jag är uppvuxen, mammas goda köttbullar modell större ❤️
Dessutom färre att rulla haha!
Att göra köttbullar i crockpot krävs egentligen ingen förstekning men jag tycker det blir godare. Och de blir ju snyggare! Men absolut skippa momentet om ni vill ha minimalt jobb!
Köttbullarna brynte jag i smör, de ska ju bara få färg så de är i princip råa på insidan.
Sedan satte jag ”pottan” på 4 timmar!
GALET saftiga och smakrika! Kommer nog aldrig göra köttbullar på annat sätt from nu!
Vill man skippa havregrynen och potatismjöl så gör man det och kan kan ha pofiber istället som HÄR
Skriv utKöttbullar i Crockpot
- Portioner: 6
Ingredienser
2 små gula lökar
1 kg nötfärs
1 ägg
2 dl havregryn
2 dl grädde
1 dl vatten
2 msk kalvfond
2 krm svartpeppar
1/2 msk vitlökspulver
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk kinesisk soja
2 msk potatismjöl
smör att steka i
Gräddsås:
Spadet från köttbullarna
4 dl grädde
kinesisk eller japansk soja efter smak
1/2–1 msk konc. kalvfond
1–2 msk svartvinbärsgelé (kan uteslutas om man vill ha ner sockret)
salt, svartpeppar
Instruktioner
Låt havregrynen svälla i grädden i 10 minuter.
Skala löken och finhacka, fräs mjuka i smör.
Rör ihop nötfärsen med havregrynssmeten, löken och övriga ingredienser.
Rulla köttbullar och stek i smör på ganska hög värme. Lägg över i crockpot och sätt den sedan på låg i 4 timmar.
Efter någon timme eller två rör lite med en sked och skeda spadet som blivit över köttbullarna.
När tiden är ute, ta upp köttbullarna och sila spadet och gör sedan en gräddsås på det. Låt såsen puttra ihop under 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
17 kommentarer
Hej fina du, tänkte prova ditt recept med bullarna i crockpot men vill inte använda varken havregryn eller potatismjöl. Tänkte byta ut detta recept rakt av med pofiber istället, Räcker det då med 2 msk i 2dl grädde eller bör jag tänka på ngt annat? du skriver 1 dl vatten, när har du i det? I köttfärsen eller i crockpoten?
ha en fortsatt skön tisdag och tack för alla härliga recept. Kram Iréne
2-3 msk pofiber till detta receptet!
”Rör ihop nötfärsen med havregrynssmeten, löken och övriga ingredienser.” Vattnet ingår i ”övriga ingredienser” =)
KRAM
Tusen tack för svar:)
Bästa köttbullarna! En crocpot-favorit för mig och mina vuxna barn.
Vad roligt att höra! Tack för feedback! 🥰
Detta ska testas
Sällan jag får till ”perfekta” köttbullar, men nångång ska väl även jag lyckas. Miss19 har fått för sig att hon inte äter köttbullar, såvida det inte är mormors. Men det är ju omöjligt numera. Men, jag har hennes recept, och jag ska lyckas med dem. Men de ska vara små, i storlek med stenkulor, fast inte SÅ hårda.. #wishmeluck
Vad har du för modell på din crockpot? Ska köpa en men vet inte riktigt vilken jag ska välja. Finns så många… kan du rekommendera något?
Är det något speciellt man ska tänka på vid ett köp av crockpot?
Jag vet inte om du ställde frågan till ÅsasS eller mig men jag har den HÄR
vad skulle du helst byta ut havregrynen mot om du vill ha LCHF?kan man köra något av dina gamla köttbullsrecept lika bra?
Hej Lisbeth, du missade att jag har skrivit det + länkat i inlägget 🙂
Hej åse
Vilken slags crockpot har du? Och är den enkel att använda för en nybörjare? 🙂
Nästa vecka blir det köttbullar efter ditt recept. Vad snyggt och tydligt receptet syns nu.
Hoppas du gillar!
tack snälla, skönt att du känner så! =)
Låter väldigt gott men för den oinvigde – Vad är en crock pot?
Crockåpot är ett märke för slowcoockers =) Man tillagar maten på mkt låg temperatur, det innebär att maten sköter sig själv under många timmar och maten blir godare och köttet mörare och saftigare.