Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé (ca 500 gram)
MARINAD
3 msk tamarisoja
2 msk vitt vin eller risvinäger
2 msk koreansk chilipasta, gochujang (kan ersättas med 2 tsk sriracha + 2 tsk honung
+ 2 tsk soja)
1 msk sesamolja
1 msk limesaft
2 tsk riven ingefära
2 msk fibersirap (eller honung) 1 stor vitlöksklyfta, riven peppar
CHILIMAJONNÄS
1 dl majonnäs
2 msk sriracha
1 vitlöksklyfta, riven salt
peppar
1 krm chiliflakes
SALLAD
1 zucchini, hyvlad
1 knippe rädisor
1 dl böngroddar
4 salladslökstjälkar, i långa strimlor 1 dl jordnötter
DRESSING
1 msk tamarisoja
1 msk sesamolja
1 msk balsamvinäger
salt
1 knippe koriander, bladen
GARNERING
koriander
sesamfrön
Instruktioner
Blanda marinaden till laxen. Lägg i laxen och låt marinera i minst 20 minuter, gärna mer om möjligt.
Blanda allt till chilimajonnäsen.
Gör dressingen till salladen. Montera salladen på tallrikar, ringla dressingen över. Strö över jord nötter och korianderblad.
Stek laxen 2–3 minuter per sida tills den fått fin färg. Lägg laxen bredvid salladen på tallrikarna och strö sesamfrön över. Servera gärna chili majonnäsen i små skålar på tallrikarna.