Koreansk lax med zucchininudlar och chilimajonnäs

av Åse

Hej på er!

Här kommer ett recept från Viktminskning med LCHF som jag blev så sugen på för några dagar sedan!
Dessa smakerna alltså! Såååå gott!
Man kan så klart göra en större batch av detta och ha till flera!
Vill man ha nudlar till är det gott att blanda med grönsakerna. För lågkolhydrat rekommenderar jag de HÄR

En annan supergod lite småliknande rätt är Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås
Kika gärna in på det receptet och skriv ut när ni ändå är här!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koreansk lax med zucchininudlar och chilimajonnäs


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé (ca 500 gram)

MARINAD
3 msk tamarisoja
2 msk vitt vin eller risvinäger
2 msk koreansk chilipasta, gochujang (kan ersättas med 2 tsk sriracha + 2 tsk honung
+ 2 tsk soja)
1 msk sesamolja
1 msk limesaft
2 tsk riven ingefära
2 msk fibersirap (eller honung) 1 stor vitlöksklyfta, riven peppar

CHILIMAJONNÄS
1 dl majonnäs
2 msk sriracha
1 vitlöksklyfta, riven salt
peppar
1 krm chiliflakes

SALLAD
1 zucchini, hyvlad
1 knippe rädisor
1 dl böngroddar
4 salladslökstjälkar, i långa strimlor 1 dl jordnötter

DRESSING
1 msk tamarisoja
1 msk sesamolja
1 msk balsamvinäger
salt
1 knippe koriander, bladen

GARNERING

koriander
sesamfrön


Instruktioner

Blanda marinaden till laxen. Lägg i laxen och låt marinera i minst 20 minuter, gärna mer om möjligt.
Blanda allt till chilimajonnäsen.
Gör dressingen till salladen. Montera salladen på tallrikar, ringla dressingen över. Strö över jord­ nötter och korianderblad.
Stek laxen 2–3 minuter per sida tills den fått fin färg. Lägg laxen bredvid salladen på tallrikarna och strö sesamfrön över. Servera gärna chili­ majonnäsen i små skålar på tallrikarna.

9 kommentarer

Jane 30 augusti, 2023 - 11:49

Såå god!!






Svara
Åse 30 augusti, 2023 - 18:22

Tack för fin feedback! <3

Svara
Marie 11 juni, 2023 - 17:30

Oj, var tog beskrivningen till receptet vägen?

Svara
Kathrine 10 juni, 2023 - 14:53

Ser jättegott ut och tack för tips på lågkolhydrat nudlar – de ska jag testa.
Jag har en fundering på vilket som är det bästa kollagenet, har du något bra tips på det?

Trevlig helg!

Svara
Åse 12 juni, 2023 - 12:29

Oj det finns SÅ många bra kollagener!
Jag personligen gillar Genacol: https://www.bodystore.com/allavarumarken/genacol och GLYC: https://www.bodystore.com/glyc-boost-120-tabletter/A3331-4.html

Svara
jenny 9 juni, 2023 - 07:56

Mums, det lät gött… Måste testas. Ha en bra studentdag 🙂

Svara
Maria 9 juni, 2023 - 02:57

Låter som goda smaker! Tack för alla fina recept på bloggen (som jag ofta hittat till när jag söker efter lchf/lågkolhydratrecept)!😊 En fråga; Min mamma provade att baka ”brödlika lchf-bullar”-receptet för några dagar sedan och det blev bra smak på dem men de blev väldigt platta och liksom ”döbakade”/kompakta och lite degiga i konsistensen. Vad tror du detta kan handla om? (Hon tyckte att hon följt receptet.)

Svara
ÅsaS 8 juni, 2023 - 22:28

Låter jättegott! Men koriandern hoppar jag gärna över..

Svara
Ann-Marie 8 juni, 2023 - 20:07

Det låter jättegott, måste testas.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.