Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Konjakskyckling i krämig fetaostsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

6 kycklingfiléer
250 g färska champinjoner
1/2 gul lök eller två schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
ca 56 soltorkade tomater
1  hönsbuljong, tärning eller motsvarande fond
100 g fetaost
nymalen svartpeppar
2 burkar Fraiche med soltorkad tomat och fetaost
3 dl vispgrädde
en skvätt konjak
lite soja
smör att steka i


Instruktioner

Strimla kycklingen och stek upp i smör, salt och peppar
Finhacka lök, vitlök, skiva champinjoner. Stek lök, vitlök och champinjoner i lite smör.
Blanda allt i kastrull, häll på grädde, fraiche, buljong, feta, svartpeppar,  fraiche och grädde. Koka upp på svag värme en liten stund.
Servera med ert favorittillbehör.