Det finns ju många gömda skatter i mitt receptarkiv och jag vet att ni är många som uppskattar att jag lyfter dem på min Facebooksida och även postar om dem här i flödet.
Här kommer en gammal goding till er!
I september 2009 när jag lade ut den här så skrev jag:
Man tager vad man haver, säger man ju och det gjorde jag och OJ ojooooooooooooooj så gott det blev! Vänner, jag har räddat er fredag!!
Sedan dess har jag gjort många liknande kycklingrätter men här kommer receptet ändå! Smaklig spis =)
Skriv utKonjakskyckling i krämig fetaostsås
- Portioner: 6
Ingredienser
6 kycklingfiléer
250 g färska champinjoner
1/2 gul lök eller två schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
ca 5–6 soltorkade tomater
1 hönsbuljong, tärning eller motsvarande fond
100 g fetaost
nymalen svartpeppar
2 burkar Fraiche med soltorkad tomat och fetaost
3 dl vispgrädde
en skvätt konjak
lite soja
smör att steka i
Instruktioner
Strimla kycklingen och stek upp i smör, salt och peppar
Finhacka lök, vitlök, skiva champinjoner. Stek lök, vitlök och champinjoner i lite smör.
Blanda allt i kastrull, häll på grädde, fraiche, buljong, feta, svartpeppar, fraiche och grädde. Koka upp på svag värme en liten stund.
Servera med ert favorittillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Tror du man kan ersätta smör med raps eller olivolja?
Absolut! 🌸
Men vad gott det ser ut!😍 Brukar du använda soltorkade tomater i olja? Tänker att oljan även ger smak 😊
Antingen det eller vakuumförpackade, har inte märkt någon smakskillnad på om det är i olja eller inte =)