Ingredienser
6 portionsbitar laxfiléer
2 dl pofiber
2 ägg + 1 msk vatten
3 dl kokosflingor
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2–3 tsk gurkmeja
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
olja/smör att steka i
Chiliaioli:
2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk limejuice
salt, peppar
1/2–1 tsk Het chilisås (Cholula har jag)
2 msk sweet chili (kan uteslutas)
Instruktioner
Blanda ingredienserna till aiolin och ställ kallt.
Lägg upp pofiber i en skål.
Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål.
I en tredje blanda kokosflingor med kryddor.
Skär laxen i kuber och doppa först i pofiber, sedan i äggen och sist i kokospaneringen.
Stek i smör/olja 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.