Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokospanerade laxnuggets med chiliaioli


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

6 portionsbitar laxfiléer
2 dl pofiber
2 ägg  + 1 msk vatten
3 dl kokosflingor
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
23 tsk gurkmeja
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
olja/smör att steka i

Chiliaioli:
2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk limejuice
salt, peppar
1/21 tsk Het chilisås (Cholula har jag)
2 msk sweet chili (kan uteslutas)


Instruktioner

Blanda ingredienserna till aiolin och ställ kallt.
Lägg upp pofiber i en skål.
Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål.
I en tredje blanda kokosflingor med kryddor.
Skär laxen i kuber och doppa först i pofiber, sedan i äggen och sist i kokospaneringen.
Stek i smör/olja 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.