Ingredienser
Smördegen
- 2,5 dl mandelmjöl
- Sötning motsvarande sötman från 0,5 dl socker *
- 1,5 dl rostade kokosflingor
- 80 gram smör
- 0,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
Fyllningen
- 2 ägg
- 1 msk kokosolja
- Sötning motsvarande sötman från 1 dl socker *
- Saften av 1/2 ekologisk citron + skalet av 1 hel (dubbla om smaklöst kokosfett används)
- 2 msk mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 0,5 tsk vaniljpulver eller lite vaniljextrakt
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr rader.
- Lägg bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm eller mindre. (Mindre form = högre kaka)
- Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop.
- Tryck ut i form.
- Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.
- Under tiden, kör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
- Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå.
- Grädda i ca 20 minuter till.
- Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar. 10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit.
- Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor?
- Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.
Notering
- * Titta på ditt sötningspaket om du använder sötningsmedel hur det ska doseras för att motsvara socker.
- 10 bitar med sötningsmedel: 195 kcal ⎪4 g protein ⎪2 gram kolhydrater ⎪18 gram fett
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 40
Näringsinnehåll
- Portioner: 10