Kokos- Chiapudding med kardemumma

av Åse

Hej på er!
Sorry tystnaden i går. Jag korrigerade min astigmatism på Memira i går, bara ena ögat dock.
Men ni som gjort LASEK vet att man inte är så kaxig efteråt även om jag klarat mig från värsta smärtan, iofs jag är bara på dag 2, det kan komma senare eller i morgon. Jag har klarat mig med alvedon och bedövningsdroppar i ögonen. Sov gott i natt också.
I förrgår gjorde jag en variant på min goda wokgryta fast med thai gul curry och lax och torsk istället, så GOTT!!
Shiratakinudlar till det.
012A4301


I woken hade jag Magnihills wokgrönsaker som är ekologiska.
Magnihill har tidigare inte riktat sig till konsument men nu gör de vilket givetvis är toppen!! Det finns knappt ekologiska frysta grönsaker i butik!
Som det är nu finns Magnihills frysta grönsaker  på ICA SYD, CityGross, M.A.TMatrebellernaMatöppetÖstenssons.
De går även att köpa via nätet på Ekodirekt som har Magnihills produkter i lite större förpackningar!
Har inte din butik sortimentet? FRÅGA efter det! 
Jag väljer ekologiskt så långt det går av lite olika anledningar.
Miljön, hälsan och kvalitet t.ex.
Djupfrysta grönsaker är ett ypperligt sätt att bevara färska grönsaker.
Djupfryst är faktiskt färskare än färskt! Vitaminer, näringsämnen och bakteriologin förändras inte i frysen.
Nedbrytningsprocessen avbröts och grönsakerna ”stannar i tiden” – när de var som bäst!
012A4299
18122014-012A4335

I morse gjorde jag kokos- chiapudding med smak av kardemumma och granatäpplekärnor. Yummie!!
Perfekt att ha i frysen! Granatäpplekärnor är ju såååå gott till så mycket!
18122014-012A4341
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokos -chiapudding med kardemumma


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 1 msk chiafrön
  • 3/4 msk kokosflingor
  • lite steviadroppar
  • vaniljpulver
  • knappt 1 krm kardemumma

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och fyll upp i glas, sätt in i kylskåp över natten och servera sedan med lite bär och/eller granatäpplekärnor

 
 

12 kommentarer

Marie 19 mars, 2015 - 06:09

Hej! Jag provade att göra chiapuddingen igår… undrar om jag gjort något fel då puddingen är så fast i konsistensen? eller ska det vara så? använde garants kokosmjölk och den hade ju inte så mycket vätska i sig…

Svara
Åse 19 mars, 2015 - 06:55

Garant är hård ja, prova att spä med lite vätska nästa gång.

Svara
Katarina 18 januari, 2015 - 19:57

Undrar var den vackra koppen kommer ifrån? Chia är min favorit till frukost. Ska pröva din kryddning.

Svara
Åse 18 januari, 2015 - 20:11

Den är från Greengate men säljs inte längre. Visst är chia gott!!

Svara
Barbro 20 december, 2014 - 06:25

Det här får jag allt testa nån dag.
Vad gör du med resten av kokosmjölken?
Tack för alla bra tips som du delar med dej av.
Kram o ha en bra dag.

Svara
Åsa 19 december, 2014 - 17:41

Hej!
Mixar du vaniljstången eller tar du ur den?

Svara
Åse 20 december, 2014 - 13:42

Jag använder vaniljpulver.

Svara
camilla p-a 18 december, 2014 - 17:41

Åh, tack för alla tips! Som vanligt inspirerande. 🙂 Låter läskigt med laseroperation i ögat. Såklart du ska ta hand om dig, stackarn. Bli bättre! 🙂

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 18 december, 2014 - 14:57

Det ser fantastiskt gott ut, och dina bilder är lika vackra som alltid! Hoppas du känner dig bra nu!

Svara
Åse 18 december, 2014 - 16:58

Tack rara Marja!

Svara
Jennie Schubert 18 december, 2014 - 14:07

Tack för alla vackra bilder, läcker och vällagad mat, pepp och entusiasm! Dig blir man glad av!

Svara
Åse 18 december, 2014 - 16:59

Tack, jag blir glad av din kommentar! =) Trevlig kväll!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.