Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Klassiska Persiljejärpar med gräddsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

Järpar:

500 g nötfärs
1 msk pofiber
1 dl grädde eller valfri vätska
1 dl finhackad persilja
1 riven lök
1 ägg
1/2 msk kinesisk soja
salt, peppar
smör att steka i

Gräddsås:

steksky
2 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk soja
1,5 msk konc. kalvfond
salt, peppar


Instruktioner

Blanda ingredienserna till järparna. Stek i smör i stekpanna tills järparna är genomstekta och fått fin färg.
Vispa ur pannan med 2 dl vatten. Sila ner i en kastrull. Häll i grädde, fond, soja och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör