Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Klassisk svensk sjömansbiff


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kilo lövbiff
  • 1,5 kilo potatis eller kålrot/rotselleri
  • 4 stora gula lökar
  • 2 tsk salt
  • 2 st 33 cl ljus lageröl (lite till medel beska)
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 4 msk tamari soja (kikkoman)
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Skär lövbiffen i mindre bitar
  3. Skär potatisen i ca 5-6 mm skivor.
  4. Skala och skiva löken i ganska tunna skivor.
  5. Bryn löken i lite smör. Lyft ur. Bryn sedan köttet i smör på båda sidor i het panna. Det ska bara få yta på båda sidorna. Salta och peppra.
  6. Vispa ur pannan med vatten, fond, soja.
  7. Varva sedan potatisen, lök och lövbiff i en ugnsform. Börja och avsluta med potatisen.
  8. Häll buljongskyn över allt och även ölen. Lägg på lagerbladen och pepparn och lägg på lock. Låt gå i ugn i ca 1,5 timme.
  9. Lyft bort lagerblad och peppar vid servering.
  10. Servera smetana, saltgurka, persilja och rödbetor till.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8