Ingredienser
- 1 kilo lövbiff
- 1,5 kilo potatis eller kålrot/rotselleri
- 4 stora gula lökar
- 2 tsk salt
- 2 st 33 cl ljus lageröl (lite till medel beska)
- 4 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 4 msk tamari soja (kikkoman)
- 4 lagerblad
- 1 tsk hel vitpeppar
- 1 tsk hel kryddpeppar
- smör att steka i
- salt, svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Skär lövbiffen i mindre bitar
- Skär potatisen i ca 5-6 mm skivor.
- Skala och skiva löken i ganska tunna skivor.
- Bryn löken i lite smör. Lyft ur. Bryn sedan köttet i smör på båda sidor i het panna. Det ska bara få yta på båda sidorna. Salta och peppra.
- Vispa ur pannan med vatten, fond, soja.
- Varva sedan potatisen, lök och lövbiff i en ugnsform. Börja och avsluta med potatisen.
- Häll buljongskyn över allt och även ölen. Lägg på lagerbladen och pepparn och lägg på lock. Låt gå i ugn i ca 1,5 timme.
- Lyft bort lagerblad och peppar vid servering.
- Servera smetana, saltgurka, persilja och rödbetor till.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8