Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stekt kolja med Skolans kalla dillsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 dl gräddfil
12 dl majonnäs
12 msk finhackad dill
1/2 msk senap, gärna söt
1 msk vitvinsvinäger (kan bytas mot färskpressad citronsaft)
salt, peppar
(valfritt: 1/2 dl bostongurka)

4 koljafiléer
salt, peppar, citronpeppar
smör att steka i
Tillbehör: Kokt potatis eller kokt broccoli/blomkål, kokta morötter, ärtor.


Instruktioner

Blanda gräddfil och majonnäs i en skål.
Tillsätt senap, dill, och vitvinsvinäger (eller citronsaft) och rör om tills allt är välblandat.
Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering så smakerna hinner sätta sig.
Stek koljafiléerna precis innan maten serveras.
Krydda filéerna med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken 2-3 minuter per sida, ös fisken med smöret under tiden.