Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Klassisk kyckling i currysås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Description

1 kilo kycklingfiléer
1/2 gul lök
2 morötter i slantar
2 tsk salt
1 lagerblad
1 tsk vitpepparkorn
4 svartpepparkorn
1 buljongtärning, kyckling

Currysås:

1 msk smör
2 msk curry (börja med mindre)
4 dl buljong från kycklingen
lite redning
1 dl grädde
salt, peppar


Ingredienser

Låt kyckling sjuda med klyftad lök, morötter i slantar, salt, buljong och kryddor i ca 30 minuter.
Lägg upp kycklingen att svalna i en form.
Sila av buljongen i en annan kastrull till såsen låt den reducera ner till 4 dl återstår.
Fräs curry i smör i en kastrull, vispa ner buljongen och grädde. Låt allt koka ihop i ca 5 minuter, smaka av med mer curry om det behövs och red med valfri redning.