Hej hej!
Har ni en fin onsdag aka lillörda’!?
Jag har precis landat i soffan för lite lunch och något avsnitt av Wisting (norsk kriminalare på Viaplay! Rekommenderas!)
Jag skjutsade Juni till skolan i morse och passade på att miljöträna Alfons nere i stan, är ju rätt läskiga ljud när nere när det knappt är ljust! Bilar som tutar, övergångsställ, cyklister m.m men det klarade han med bravur! Sedan tog vi oss ner till Norra Hamnen med både måsar och andra hundar. Jättespännande tyckte lilleman.
Sedan vard et dags för puts hos Hundfrisörerna, mest för att han ska lära sig. Lite klor och puts på tassar och runt ögonen – inte poppis! Ska vänja honom hemma vid ljudet och beröring med en rakapparat tipsade de om.
Crockpoten ska strax sättas på, idag blir det nötfärsbiffar! Så enkelt att göra i ”pottan”.
I går blev det en klassiker! Eller envariant på det rättare sagt, när jag var liten så gjorde mamma den på höns!
Men igår blev det kycklingfiléer, för det var vad jag tagit fram – blir ju supergodast med tex hel kyckling, men här kommer en variant!
Kycklingfiléerna får sjuda i 30 minuter med buljongtärning, gul lök, morötter, svart- och vitpepparkorn och lagerblad.
På buljongen som blir gör jag sedan currysåsen! Jag tycker det blir godast i denna rätten när såsen är lite mindre gräddig och mer som sky men vill ni har den gräddigare öka upp grädden och minska buljongen.
Det är ju även gott att ha i lite grönsaker som morot, purjo, broccoli när man serverar men det blev helt enkelt en enklare variant igår =)
ENKELT men så gott!
Skriv ut
Klassisk kyckling i currysås
- Portioner: 4
Description
1 kilo kycklingfiléer
1/2 gul lök
2 morötter i slantar
2 tsk salt
1 lagerblad
1 tsk vitpepparkorn
4 svartpepparkorn
1 buljongtärning, kyckling
Currysås:
1 msk smör
2 msk curry (börja med mindre)
4 dl buljong från kycklingen
lite redning
1 dl grädde
salt, peppar
Ingredienser
Låt kyckling sjuda med klyftad lök, morötter i slantar, salt, buljong och kryddor i ca 30 minuter.
Lägg upp kycklingen att svalna i en form.
Sila av buljongen i en annan kastrull till såsen låt den reducera ner till 4 dl återstår.
Fräs curry i smör i en kastrull, vispa ner buljongen och grädde. Låt allt koka ihop i ca 5 minuter, smaka av med mer curry om det behövs och red med valfri redning.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)