Ujuj, nu börjar det bli pirrigt i magen. I morgon börjar min utbildning till Lic. Kostrådgivare LCHF. Min kursbok är nästan utläst och jag har lärt mig sååååå mkt mer om vad LCHF är, vad det står för, vad det handlar om, varför vi ska äta så naturligt som möjligt och varför livsmedelverkets kostråd INTE fungerar och vad människan är anpassad till att äta. Och jag tyckte att jag visste mycket innan 😉
Något som jag lärt mig nu, och detta är INNAN utbildningen – det är att LCHF inte är svart eller vitt. Man måste inte äta exakt så som många inom LCHF säger och tycker. Vi har alla olika förutsättningar, sjukdomsbild, fysik, övervikt eller ej etc som styr vad vi kan äta eller inte. Det finns så mycket ”kunskap” inom LCHF kretsar som presenteras som den absoluta sanningen. Som ni vet är detta något jag alltid påpekat här på bloggen, att det som fungerar för mig kanske inte fungerar för någon annan och jag har alltid varit försiktig med att döma ut eller förespråka. Jag har länge känt att LCHF är för mycket ”regler” men nu förstår jag att det inte är kostråden det är fel på, det är hur de presenteras av många och hur alla dras över en kant. Och jag är så taggad att få lära mig så mycket mer om kroppen och alla de hälsovinster vi kan göra genom en kostomläggning, och givetvis lära mig att lära ut det jag lär mig!
I kväll åker jag ner till svärmor i Malmö så sover jag där större delen av första kursveckan. Jag lär behöva lugn och ro 😉
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
30 kommentarer
Kloka ord du skriver. Bra att få mera kunskap om hälsa och hur kroppen fungerar. Lchf är väldigt laddat för många har jag märkt på kommentarer på min blogg. Jag äter också low carb på mitt sätt det funkar för mig, Jag går ner i vikt och det var det som var meningen. Lycka till med utbildningen och måste bara säga att du har en superbra blogg
Kram Gottelisa
Tack!! Ja LCHF kan vara laddat och då är det VI som syns utåt, som bloggar som måste visa att det inte är en extremdiet, det är en fantastisk hälsokost och bevisligen bättre än tallriksmodellen med tanke på hur välfärdssjukdomarna ökat de 40-50 åren! Så inget kan ju vara sämre än det eller hur 😉
Varmt lycka till , detta kommer att gå superbra, du kan ju redan så mycket!
Du är redan så kunnig vännen så det kommer du att klara galant!! Idag åker vi iväg på semester, hoppas vi kan ses när jag kommit hem! Sommaren har ju bara rusat iväg!
LOVE
Stort lycka till!! Det ska bli kul att höra hur du tycker att det är! Hur känner ni efter en tid med mer cocosfett förresten? Vet du vad det är för skillnad på cocosa pure och virgin?
Kramar
Spännande!! Lycka till!
Spännande! Lycka till!
denna blogg måst jag spara
Sååå otroligt spännande!!!!! Tänk vad alla pusselbitar bara faller på plats här med 56kilo! Är så glad för din skull.
Kram i massor
Puss!!!
Lycka till Åse, går säkert jättebra, du verkar sååå motiverad dessutom.
Kommer gå strålande, ha en riktigt fin vecka!!!
Lycka till!
Lycka till med utbildningen!! Ska bli kul att följa din resa!!!
Kram Anna
Har själv gått en sex veckorskurs hos en som har gått MF:s utbildning med Anna Hallén, Hon heter Therese Renåker. Hon har en intressant blogg som heter https://kostbloggen.klokarad.se/
Lycka till nu!! Så spännande att få höra mer om detta!!
*kram*
Jag är säker på att du kommer att klara utbildningen galant! Vi är här och peppar dig och håller våra tummar för dig.
Kram ÅsaS
ÅÅÅHH a Jag bara ÄLSKAR din Blogg… ALLA super goda recept & tips…
TUSEN TACK!!!
/Fia
Lycka till /KRam Ewa
Hur lång är utbildningen ?
Den är på 1 månad, delvis självstudier
Spännande att få höra hur din vecka varit sedan. Mycket klokt att sova borta första veckan, brukar bli tröttande att sitta still när man inte är van. Sedan kan det vara skönt att läsa igenom vad man lärt sig under dagen i lugn och ro. 🙂
Va kul!!! Hoppas du får roligt på utbildningen nu 🙂
Lycka till! Jag är övertygad om att du har en både intensiv och rolig period framför dig. Vad kul att få lära sig något nytt som man dessutom kommer att ha så stor praktisk nytta av i framtiden! Anna Hallén är en av mina favoriter, jag läser hennes blogg nästan dagligen och älskar hennes kokböcker. Jag tycker att hon är oerhört vettig och sansad i sina inlägg – kunnig och erfaren utan att sätta sig på några höga hästar och döma ut oliktänkande. Jag är säker på att hon är lika bra som lärare!
Lycka till, så spännande, jag ser fram emot att gå på kurs hos dig sen 🙂 Kram på dig och hoppas du får en bra första kursvecka.
Så intressant & spännande!
Stort lycka till med kursen.
Kram!
Spännande spännande 🙂 och det är verkligen såååå roligt att hämta in kunskap som sedan blir aplicerbar antingen för egen del eller för att utbilda. Du kommer att bli en superduper LCHF:are konsult 😉 kram på dej och ha en skön vecka!!!!!
Åh Lycka till Åse 🙂
Ser framimot allt som du kommer lära dig och hoppas att du delar med dig en del på bloggen 🙂
Ha en mysig vecka med svärmor 🙂
Massa Kramar
Lycka till! Ser fram emot att få följa dig:)
Spännande! Jag gillar det du skriver, för jag har ju mina LCHF-funderingar, men har ju lite både fysiskt och mentala grejer som jag hänger upp mig på. Skulle gärna vilja höra mer allt eftersom!
kram P
Lycka till på första veckan:) Ska bli så roligt och spännande att följa dig under utbildningen här!
Kram