Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kladdkaka med citron, vit choklad och jordgubbar (Glutenfri, (Mejerifri), Low Carb)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 6 dl mandelmjöl
  • 150 g vit choklad (finns sockerfri, även mjölkfri)
  • 150 g rumstempererat smör
  • Sötning motsvarande sötman i 150 g socker – min favorit NICK’s
  • 4 ägg
  • 2 msk krämig kokosmjölk alt vispgrädde
  • 2 msk limoncello likör (kan ersättas med 2 msk färsk citronjuice)
  • skalet av 2 citroner
  • 1 tsk Dr oetker naturlig citronarom

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr rader varmluft eller 200 gr. vanlig ugnsvärme.
  2. Smält chokladen med grädden på svag värme i en kastrull. Svalna.
  3. Vispa det mjuka smöret med sötningen, fluffigt.
  4. Tillsätt rivet citronskal, äggulor (en och en) under omrörning.
  5. Vispa ner mandelmjölet och den smälta chokladen.
  6. Sedan limoncello + citronarom
  7. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  8. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
  9. Fäst ett bakplåtspapper (ej smörpapper!) runt botten på springformen. Smörj formen (24-26 cm) med smör och lite mandelmjöl och häll smeten försiktigt i den.
  10. Grädda i ca 15 minuter. Kakan ska kännas mjuk i mitten men inte allt för dallrig när den tas ut. Låt svalna helt i kylskåp (gärna över natten) innan kakan stjälps upp och ner.
  11. Pudra med t.ex Xylitol flor eller Sukrin Melis eller äkta florsocker.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12