Ingredienser
- 6 dl mandelmjöl
- 150 g vit choklad (finns sockerfri, även mjölkfri)
- 150 g rumstempererat smör
- Sötning motsvarande sötman i 150 g socker – min favorit NICK’s
- 4 ägg
- 2 msk krämig kokosmjölk alt vispgrädde
- 2 msk limoncello likör (kan ersättas med 2 msk färsk citronjuice)
- skalet av 2 citroner
- 1 tsk Dr oetker naturlig citronarom
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr rader varmluft eller 200 gr. vanlig ugnsvärme.
- Smält chokladen med grädden på svag värme i en kastrull. Svalna.
- Vispa det mjuka smöret med sötningen, fluffigt.
- Tillsätt rivet citronskal, äggulor (en och en) under omrörning.
- Vispa ner mandelmjölet och den smälta chokladen.
- Sedan limoncello + citronarom
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
- Fäst ett bakplåtspapper (ej smörpapper!) runt botten på springformen. Smörj formen (24-26 cm) med smör och lite mandelmjöl och häll smeten försiktigt i den.
- Grädda i ca 15 minuter. Kakan ska kännas mjuk i mitten men inte allt för dallrig när den tas ut. Låt svalna helt i kylskåp (gärna över natten) innan kakan stjälps upp och ner.
- Pudra med t.ex Xylitol flor eller Sukrin Melis eller äkta florsocker.
Näringsinnehåll
- Portioner: 12